demo_image

Radka

Jag har haft en del problem efter min fysiska utbrändhet där jag enligt uppgift stimulerade min ”vagus-nerv”. Det började med andningsproblem, det kändes tungt att andas från början och det blev sedan bara värre och värre. Till slut hade jag stundtals kraftig andnöd och kunde inte ta djupa andetag över huvud taget. Jag slutade t o m gäspa. Det blev svårt att anstränga sig och fysiskt arbete var näst intill omöjligt. Jag fick även en del konstiga besvär, t ex en stark värme i ryggen. Värmen var så stark så

jag kunde inte sitta med ryggen mot en stol och kände mig tvungen att gå med kortärmade T-shirts mitt i vintern!

Efter ungefär 1,5 år började jag ha svåra sömnbesvär. Till en början vaknade jag varje natt på morgonen mellan kl.3 och 5, och det gick inte somna om. Senare blev det än värre och till slut slutade jag i princip sova helt. Jag levde som i en mardröm, ständigt trött, fysiskt utmattad, yr och kände mig helt avtrubbad.

Jag var ett antal gånger på vårdcentral och sjukhus. Det blev ganska omfattande undersökningar, bl a röntgade man mina lungor, men utan resultat. Man hittade inget, men mina besvär fortsatte. Till slut sjukskrevs jag från jobbet pga alla besvär.

Som av en slump träffade jag Jie på hälsomässan i Stockholm. Mötet var faktiskt jobbigt, men trots det helt magiskt. Jag hann knappt säga ”hej” innan Jie kände mig på pulsen och berättade för mig att jag har allvarliga och långvariga besvär. Hon pekade på mig i bröstkorgen, precis på det ställe där det gjorde ont!

Att höra berättas om alla mina besvär från en person som jag aldrig har träffat förut var skrämmande, men som sagt även magiskt. Hur kunde hon veta allt detta? Jie hade ”sett” och ”känt” det som jag lidit av de senaste ett och ett halvt åren, men som läkarna varken sett eller knappt trott på mig!

Jag fick komma till Jie på en gång för behandling. I början var det väldigt täta besök, 2-3 gånger i veckan och redan efter en eller ett par veckor började jag märka skillnad! Jag kunde sova ordentligt igen redan efter ett par veckors intensiva behandlingar, jag började gäspa (!) och kände att kraften återkom i kroppen i igen.

Till slut tog det faktiskt mer än 2 års behandling innan jag blev bra igen. Men självklart har det varit värt all ansträngning. Det var framför allt en gammal och svår blockering av lungorna (som Jie förklarade att det benämns i den urgamla kinesiska medicinen), men också en blandning av stora hormonbesvär som hade spökat.

Jag känner en stor beundran och tacksamhet till kinesisk medicin, akupunktur i allmänhet och Jie i synnerhet. Det finns så mycket klokt i denna urgamla läkekonst och jag är ledsen att vi inte tar större del av den hos oss i Sverige. Hur många människor skulle inte kunna få hjälp för alla sina besvär, både vanliga och konstiga, och minska allt onödigt lidande. Vi investerar i våra hus, bilar och annat materialistisk, men av någon

anledning så glömmer vi tyvärr våra underbara kroppar, som utsätts för både det ena och det andra.

Jag är så glad att jag kom i kontakt med Jie och är henne evigt tacksam för all hennes hjälp!